Turning Torso

Ett av Malmös tydligaste landmärken är bostadshuset Turning Torso. Det spektakulära bostadshuset (högst i Europa) var färdigbyggt 2005 och ligger i Västra hamnen. Det som är så speciellt med det (förutom dess höjd) är att det är byggt i kuber som mot varandra har en viss vridning. Från botten till toppen skapar detta en vridning på 90 grader. De nio kuberna sträcker sig 190 meter upp och innefattar 54 våningar och sammanlagt 147 lägenheter i olika storlekar. Här finns de allra minsta lägenheterna som klassas som ”studentlägenheter” till de större som passar för familjer som består av många familjemedlemmar.sevärdhet i Malmö

Däremot är det inte möjligt att få en lägenhet på de två översta våningarna eftersom det är konferenslokaler där som bjuder på en mäktig utsikt. När det inte är allt för många moln i vägen kan man se ca 8 mil! De som vill boka något unikt boende efter bröllopet kan även boka hotellsviten på 45:e våningen. Visserligen inte högst upp men utsikten är mer än vad de flesta andra hotell i området kan erbjuda. Om du har begränsad budget så kan du istället boka billiga hotell i Malmö och istället göra en utflykt till Turning Torso.

Eftersom det främst är hyresgäster som bor i höghuset anordnas inte några guidade turer regelbundet. Däremot kan de som är intresserade av att gå på guidad visning göra detta vissa datum under sommarmånaderna. Dessa kostar 195kr styck och genomförs:

V28, 30 och 32 – Tisdag, Onsdag, Torsdag klockan 13,15 och 17. Söndag klockan 11, 13 och 15. Föranmälan krävs.