Ta färjan till Travemünde

Från Malmö kan man lätt ta Öresundsbron till Danmark och sedan köra vidare söderut till exempelvis Tyskland. En väg som de flesta väljer är istället att ta färja från Trelleborg till Travemünde.En bekvämare väg då man kan vila på färjan och direkt kommer till norra Tyskland. Det finns både dagavgångar och nattavgångar vilket gör att man kan välja att åka den tid på dygnet som passar bäst. Dagfärjan tar ca 6-7 timmar och är något billigare än nattfärjan som tar ca 9-10 timmar.

Från Travemünde tar man sedan sig vidare  till motorväg A1 och kan via den snabbt köra genom landet. Men varför skynda vidare när staden  Travemünde har en hel del att bjuda på. Njut av semesterlugnet i en stad som myllrar av turister som njuter av strandliv, shopping och avslappnad semesterlunk.

Sevärdheter:

Den främsta sevärdheten ligger i närliggande staden Lübeck. En medeltidsstad som fortfarande har stadsdelar kvar sedan denna tid. Stadsporten som byggdes upp på 1400-talet kan ses som ett monument över stadens storhet under den tiden. En stad som starkt förknippas med Hansan vilken hade stort inflytande och påverkan över hela handelsområdet Östersjön.

Här finns även den välbesöka Mariakyrkan vilket är Tysklands tredje största kyrka byggd av tegel. Tycker man om mäktiga kyrkor med lång historia rekommenderas även ett besök i Lübecks katedral. En katedral som började byggas år 1773. Ännu en historisk byggnad i staden är Buddenbrookhaus. Bland annat är huset känt för att Thomas Mann (nobelpristagare i litteratur) har bott här på 18000-talet. Sedan dess har egentligen inte mycket hänt. Iallafall inte inredningsmässigt. Här har man bevarat stilen från 1800-talet. Idag används huset för teater, workshops och museum. Bland annat spelas teater, som bygger på boken Buddenbrook, upp för turisterna.

Att det är historia och kultur som tydligt dominerar sevärdheterna i Lübeck är tydligt. Utöver ovan nämnda platser söker sig även många turister till Burgkloster, ett kloster som påbörjade byggas 1229 och även har ett historiskt inslag från medeltiden.