Skomakare i Malmö

skomakare i Malmö

Skomakare är ett hantverk som inte alls lika många hanterar idag som för 100 år sedan. Allt för många slänger skor, jackor och andra plagg och köper nytt när det går att laga och fräscha upp. En skomakare som verkligen lever upp till namnet är Skomakare Rolf Hansson som har sin butik på Södergatan 9 mitt i centrala Malmö.

Med mycket lång erfarenhet (över 30år) av att laga skor samt skinn- och läderprodukter löser företaget de flesta problem som kunderna kommer in med.

Utbud

Skoreparationer – Detta är huvudverksamheten i företaget. Det kan då handla om att laga hål eller slitage likväl som att byta dragkedja eller sula.

Ovanliga storlekar – Att hitta herrskor med storlekar under 39 eller över 47 är inte lätt. Detta har Rolf Hansson tagit fasta på och erbjuder ett flertal olika modeller i just dessa storlekar. Skorna kan man köpa i butik eller beställa online. De har även valt att bjuda på ett utbud av extra breda skor vilket uppskattas för de som annars kan ha mycket svårt att hitta dessa i andra butiker.

Accessoarer – Utöver skor säljer företaget även galoscher och plånböcker. Men utbudet är inte speciellt stort utan detta kan snarare ses som extraservice.

Lyxmärken på bälten – Den som vill ha riktigt lyxiga bälten kan kika in en sväng i butiken. Med märken som Crocket & Jones samt Simonnot Godard blir inte priserna de lägsta – men kvalitén den högsta.

Skovård – Inom skovård är verkligen utbudet mycket brett. Här finns borstar, skoband, skoblock, krämer m.m. Allt för att hålla skorna fina men även hålla dem i ett skick som gör att de håller längre. Detta då oavsett om skorna är av läder, skinn, nubuck eller mocka.

Se på dina skor – Andra gör det ! Avgör sedan om ett besök behöver göras eller inte