Moderna museet i Malmö

Moderna museet har utsett till en av Sveriges vackraste utställningslokaler. Under åren har flera stora utställningar hållits här men moderna museet finns även i Stockholm. Byggnaden i Malmö är inredd i John Smedbergs elektricitetsverk från 1901. Bredvid finns en tillbyggnad i modernare stil i form av en orange byggnad. Denna byggnad har blivit museets signum och det är ett av Europas ledande museer för modern och samtida konst. Samtidens mest betydande konstnärer visas och varvas med urval av museets egna samlingar. Det har blivit en mötesplats med attraktioner för både stora och små. Konsten på Moderna muséet i Malmö håller hög internationell klass vilket även lockar besökare utanför Sveriges gränser.

Konst tillgängligt på nätet

Idag inreder vi våra hem med möbler, belysning och detaljer som får oss att må bra. Att hänga konst på väggarna är en del av inredningen och nuförtiden finns konst och tavlor att köpa på nätet från kända designers. Konsten ska harmoniera med ditt hem och förstärka din personlighet och ditt val av möblemang. Välj konst efter vilket motiv du trivs med och inte efter vad tavlan kostar eller vem som har gjort den. Du ska trivas i ditt hem och det ska avspegla dig och din familj. Gillar du skor så varför inte inreda med snygga skor, kanske äldre skor med en vintagekänsla? Det kan vara ett konstverk i sig. Den enda smaken som räknas är ju din egen, när det kommer till att inreda med konst gäller det att våga vara kreativ.

Hur man hänger tavlorna är också viktigt för hur hela rummet upplevs. Många hänger tavlorna väldigt högt vilket gör att rummet får fel proportioner. Det bästa är att hänga dem i ögonhöjd. Hela tavelväggar är också väldigt populärt just nu och där passar det ofta att blanda olika ramar och storlekar på verken för att väcka intresse. Har du ett väldigt stort konstverk så kräver det ju att hänga på en stor vägg för att helt komma till sin rätt. Ska tavlorna hängas i grupp är det också viktigt att inte hänga dem för långt i sär utan att våga hänga dem tätt.

Placera konstverken så du lyfter ditt rum

Visst kan man blanda tavlor och verk lite hur som helst i en tavelvägg men vill man skapa en helhet kan ett bra tips vara att försöka välja tavlor som håller samma ton eller på annat sätt harmonierar tillsammans. Välj gärna färger som går i ton med din övriga inredning eller kanske ett par som sticker ut ordentligt. Du kan också blanda motiv. Snygga designade tavlor som är moderna kan absolut hänga på samma tavelvägg som tavlor som äldre mer robusta motiv.

I ett hem som har inretts med en strikt stil, kanske med vitt bord och detaljer av stål passar det bra att inreda med grafisk konst och verk som är mindre färgsprakande. Det kan då passa bra att genomgående välja enfärgade ramar. Vill man variera sin konst lite mer så är tavellister ett bra alternativ. Då behöver man inte göra hål i väggen flera gånger utan kan enkelt byta ut tavlorna och flytta om efter humör.