Malmö Aviation

När du ska flyga till eller från Malmö så är Malmö Aviation förmodligen det självklara valet. Malmö Aviation såldes till CityAir Skandinavien den 11 februari 1992. Ett nytt bolag Malmö Aviation Schedule bildades den 16 april 1993 under äganderätten av Wiklund Inter Trade. Malmö AviationBraathens i Norge förvärvade full kontroll i augusti 1998 och i början av 1999 integrerade Braathens Sverige (tidigare Transwede) i Malmö Aviation. I december 2001 blev det ett självständigt flygbolag som ägs av Braganza AS / Bramora. Detta var resultatet av Scandinavian Airlines (SAS) förvärv av Braathens där Malmö Aviation, av juridiska skäl inte ingick. Det är helägt av Braathens Aviation och har 500 anställda.

Malmö Aviation bedriver flyg på följande sträckor:

  • Göteborg (Göteborg-Landvetter Airport)
  • Malmö (Malmö Airport)
  • Stockholm (Stockholm-Bromma Airport)
  • Umeå (Umeå flygplats)
  • Visby (Visby Airport (Seasonal, sommartid)
  • Malmö Aviation erbjuder också tjänster till Bryssel (i samarbete med Bryssel flygbolag)

Malmö Aviation bedriver charter både under sommar och vinterhalvåret. Flygbolaget erbjuder tidningar, gratis måltider och varma handdukar på varje flygning till skillnad från många av sina konkurenter som numera snålar in på allt vad service innebär.

Malmö Aviation flotta består av följande flygplan:

  • 9st Avro RJ100 med 112 sittplatser
  • 3st Avro RJ85 med 95 sitplatser

De har även beställningar inne på 10 nya plan av modellerna Bombardier CS100 och CS300. Malmö Aviation är i den unika positionen att tillhandahålla tjänster mellan Malmö, Göteborg och Umeå till Bromma, Stockholm City Airport. Bromma har varit Malmö Aviations nav i många år och är en integrerad del av deras affärsidé att spara resenärernas tid. Varje år flyger Malmö Aviation över 1 miljon passagerare på dessa linjer och många kan då även behöva boka ett hotell i Bromma i samband med sin resa.

Säkerhet är naturligtvis Malmö Aviations första prioritet, men du kan också förlita dig på att de håller sig till sina scheman. 93 procent av avgångarna med Malmö Aviation är i tid. SÅ skule vi rekommendera et bolag för att flyga till eler ifrån MAlmö så blir vår rekommendation Malmö Aviation.