Magi i Malmö

Magi i Malmö

Malmö är en historisk stad i södra Sverige som förutom svenskt, även har varit dansk. Ett tag ansågs den till och med vara tysk då så många hansaköpmän bodde här. När varvsindustrin kraftigt reducerades i början 1970-talet led Malmö av en stor utflyttning och en allt sämre ekonomi. Sedan dess har Malmö rest sig och är idag en av landets mest besökta städer, mycket tack vare Öresundsbron.

Genom åren har mycket magiskt hänt i Malmö (beroende på vem man frågar kanske). Exempel på detta är Ulf Lundells konsert 2015, som kvällstidningen expressen kallade just för magiskt. När Sveriges största fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic några månader tidigare återvände till sin hemstad med sin klubb PSG hördes också ord och fraser som ”helt magiskt”.

Hur man definierar ordet magi är upp till var och en, men det finns dock evenemang och händelser i Malmö som är magiska i en mer korrekt bemärkelse. Som ett tecken på Malmös uppgång som nämndes i inledningen kan ett livligt artist- och kulturliv hittar här. Till exempel finns det många verksamma trollkarlar som man ibland kan se uppträda på gatan eller i köpcenter. Det är bara att Googla på Trollkarl Malmö för att se det stora utbudet.

Till följd av detta finns ett varierat utbud finns att botanisera inom när man ska hyra en magiker till festen eller evenemanget. Bland utbudet kan exempelvis Tobias Chilli nämnas, som bland annat har synts i tv-rutan och vunnit SM som Sveriges Bästa Underhållande Show.

Ett annat tecken på det rika kulturlivet som Malmö erbjuder är de många klädesdesigntalangerna som har sin bas här. Förutom kläder och magi är Malmö också bra på musik då många stora välkända akter har börjat sin karriär här så som Wilmer X, Royal Republic och Hoola Bandoola Band.