Jobb i Malmö

Vill du jobba inom Malmö Kommun, Skåne Läns Landsting eller Rikspolisstyrelsen? I så fall söker du jobb på en av de tre största offentliga arbetsgivarna i Malmö som sammanlagt har ca 20% av alla anställda i staden arbetandes hos sig.

Vill du hellre jobba på Skanska, Academic Work eller Sydsvenska Dagbladet? Det är nämligen de tre största privata (svenskägda) arbetsgivarna där ca 4% av de anställda i Malmö jobbar.

Oavsett om det är ett stort företag du söker jobb hos eller hellre jobbar hos en mindre arbetsgivare finns det olika vägar att hitta drömjobbet.
• AMS – För den arbetslöse är det en självklarhet att skriva in sig hos arbetsförmedlingen. Detta eftersom det kan vara ett krav för att kunna få ersättning från A-kassan. Här förmedlas även både utbildningar och arbeten.
• Offentligajobb.se – Alla offentliga jobb som utlyses i Sverige kommer ut på Offentligajobb.se. Ett självklart val för de som söker jobb inom kommun, landsting, staten m.m.
• Bemanningsföretag – I Malmö finns flera av de riktigt stora bemanningsföretagen. Men även de mindre som har specialiserat sig på en viss bransch.

Säkra din inkomst med inkomstförsäkring

Det handlar inte bara om att få ett jobb och en inkomst. Det handlar också om att behålla den – även vid arbetslöshet. Idag ger A-kassan som mest ca 18700kr (netto) till de som blivit arbetslösa. Det innebär att de som har en lön på mer än ca 24500kr (lite beroende på skattesats) kommer få ut mindre än 80 % av sin lön. De flesta vänjer sig vid den inkomst man har och får det därmed svårt ekonomiskt om inkomsten blir betydligt lägre. En väg att gå för att inte sätta sig i den situationen är att säkra inkomsten med en inkomstförsäkring. Denna säkerställer att personen får 80 % av sin lön även om lönen är betydligt högre än 24.500kr. Ett enkelt och billigt sätt att försäkra sig om att få en inkomst man lättare kan leva efter.