Helsingborg

Helsingborg är en stad och säte för Helsingborgs kommun, Skåne län, Sverige. Det hade cirka 98 000 invånare år 2010. Helsingborg är centrum för ett område i Öresundsregionen på cirka 320.000 invånare i nordvästra Skåne och är Sveriges närmaste punkt till Danmark, den danska staden Helsingör syns tydligt på den andra sidan av Öresund ca 4 km västerut.Helsingborg

Mellan 1912 och 1971 stavades namnet på staden officiellt Hälsingborg.

Historiska Helsingborg, med sina många gamla byggnader, är en naturskön kuststad. Byggnaderna är en blandning av gammaldags stenhuskyrkor och en medeltida fästning (Kärnan) i stadens centrum, som har stått vakt i Helsingborg i över 600 år, och mer moderna kommersiella byggnader. Gatorna varierar från breda avenyer till små gränder. Kullagatan, den största gågatan i staden, var den första gågatan i Sverige.

På senare år har fler och fler turister hittat till staden så många vill numera boka hotell i Helsingborg. Populärast av stadens hotell just nu är Hotell Horisont som du hittar centralt på Gustav Adolfs Gata.

Helsingborg har senare tid blivit en av landets viktigaste färjestäder. Bland andra så trafikerar Scandlines Helsingborg och deras mest populära rutt är den till Helsingör. Just nu kan du köpa billiga båtbiljetter på den rutten till ett så lågt pris som 105 kronor enkel väg. Priserna variera självklart efter efterfrågan så var ute i god tid för att få bästa priset.