Gift dig i Malmö

Planerar ni att gifta er i Malmö har ni ett stort urval av möjligheter för ert firande. Beroende på om ni gifter er kyrkligt eller borgerligt finns det en del olika saker att tänka på.

Hur vi firar bröllop har förändrats men har många anor kvar från hur det såg ut för länge sedan. En av de största förändringarna som skett är att dagens bröllop brukar ha någon form av genomgående tema som kanske inte var så vanligt förr i tiden.

Om ni vill gifta er kyrkligt så behöver ni tänka på att minst en av er måste vara medlem i svenska kyrkan. Ni behöver också ansöka om hindersprövning hos skatteverket och fått den godkänd innan ni bokar kyrka. Se sedan till att boka kyrkan i god tid, särskilt om i gifter under högsäsong. Vissa kyrkor och präster är mer populära än andra så för att få det precis som ni vill ha det gäller det att vara ute i god tid. Även om ni planerar en kyrklig vigsel behöver den inte ske i kyrkan utan ni kan komma överens med prästen var ni vill vigas. bröllop i Malmö

Den borgerliga vigseln är oftast kortare än den kyrkliga och i stället för präst är det en vigselförrättare som viger er. Liknande den kyrkliga vigseln behöver ni boka vigselförrättare i god tid och ni behöver samma papper som för den kyrkliga vigseln.

För att dokumentera ert firande behöver ni så klart en bröllopsfotograf och eventuellt också en videograf som kan filma bröllopet och festen. Ni tjänar på att anlita en professionell bröllopsfotograf och bröllopsfilmare så att ni får ett fint minne från er dag sett från någon som har erfarenhet av bröllop. Fotografen och videografen har också oftast koll på var i Malmö det passar bäst att ta bilderna. Kom gärna med önskemål om hur ni vill framställas på bilderna och vad ni gillar så att fotografen vet det innan själva bröllopsdagen för att undvika missförstånd. Ni och fotografen får då möjlighet till bättre bilder. Ett bra tips är att ha gott om tid för fotograferingen och filmningen så att ni inte behöver stressa igenom sessionen. Allt tar mycket längre tid än vad man tror under bröllopsdagen.

För att hitta en lämplig fotograf kan ni börja med en enkel sökning på Google med till exempel sökorden «Bröllopsfotograf Malmö» och se om ni hittar någon som har en stil som stämmer överens med era förväntningar och som ligger inom er budget.

Till sist glöm inte att boka övernattning till er och era gäster. Malmö har många trevlig hotell att erbjuda och säkerligen finns det ett i närheten av er festplats så att ni inte behöver åka så långt efter festen.