Flyga Luftballong

Upplev Malmös vackra landskap från genom att flyga luftballong. Vitkaklade byggnader, medeltida slott och moderna Turning Torso. Gula rapsfält och stadens många kanaler som slingrar sig fram mellan gator och torg. Att flyga luftballong över Malmö är en spektakulär upplevelse som passar för dom flesta.

Detta får du uppleva

I upplevelsen ingår inte bara en dryg timmes flygtur över Malmö. Hela upplevelsen tar ca 4-5 timmar och ballongresenärerna är delaktiga från start till landning och får vara med och förbereda luftballongen innan avfärd. Under turen bjuds en majestätisk syn över Malmö och dess näst intill sagolika vyer med Turning Torso och Öresundsbron i modern tappning, kulturhistoriska byggnader, platta landskap med långa stränder och färgsprakande natur. En upplevelse, som tillsammans med känslan av att flyga fram i en luftballong, blir ett minne för livet.

Åter på marken hjälps man tillsammans med piloten åt att packa ihop ballongen för att sedan ta emot ett diplom från flygningen. Enligt en gammal tradition hålls även en dopceremoni där alla blir döpta efter landningsplatsen och till sist firas en lyckad upplevelse med ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.   

Säkert – Tyst – Mäktigt

Piloten är en erfaren och skicklig ballongflygare som noggrant går igenom all säkerhet inför flygningen. Att färdas med ballong genom luften är ett av de säkraste och mäktigaste sätten att flyga. På en höjd av nästan 1000 meter upp i luften svävar man fram i tysthet och med en panoramautsikt som nästan får en att tappa andan. Landningen sker på ett mjukt och behagligt sätt på en lämplig plats.

Att tänka på

När ballongturen börjar gå mot sitt slut letar piloten efter ett lämpligt ställe att landa på. Det blir nödvändigtvis inte på samma ställe som ballongen lyfte från. Det är därför bra att tänka på hur man klär sig, ha gärna på dig oömma kläder och skor ifall landningsplatsen är lerig eller blöt. En varmare tröja är att rekommendera eftersom temperaturskillnader mellan marken och luften förekommer.

En huvudbonad så som mössa eller en hatt är bra eftersom att luftballongens motor, brännaren, blir väldigt varm.

Barn under 18 år behöver sällskap av en vuxen under resan, alternativt ett skriftligt medgivande från en målsman. Minimumlängden för att flyga luftballong är av säkerhetsskäl 140 cm.  Läs mer eller boka ballongfärd över Malmö här.