Eurovision Song Contest 2013

Eurovision Song Contest 2013 kommer att vara den 58:e årliga Eurovision Song Contest. Tävlingen kommer att äga rum i Malmö, efter Loreens underbara seger i 2012 års tävling med låten ”Euphoria”. Sveriges Television valde Malmö Arena som en plats efter behandling av flera platser i Sverige. De datum som gäller för de två semifinalerna är 14 maj och 16 maj 2013 och finalen äger rum på kvällen den 18 maj 2013. Trettionio länder kommer att delta, bland annat Armenien som var sist representerade år 2011. Bosnien och Hercegovina, Portugal, Slovakien och Turkiet har meddelat att de drar sig tillbaka från 2013 tävling.boka hotelll nära MAlmö Arena

Det var såklart stort jubel i Malmö den 8 juli 2012 då Sveriges Television meddelade att Malmö Arena i Malmö kommer att vara värdplatsen för 2013 års Eurovision Song Contest. Detta kommer att vara femte gången efter 1975, 1985, 1992 och 2000 som tävlingen kommer att hållas i Sverige och andra gången, efter 1992, som den kommer att hållas i Malmö.

Malmö som du som bekant hittar i den södra provinsen Skåne är Sveriges tredje största stad med invånarantal efter Stockholm och Göteborg och är en av de största städerna i Skandinavien. Det är också en del av Öresundsregionen och Köpenhamn, Danmarks huvudstad, är endast en tågresa på ca en halvtimme bort. Malmö är säte för Malmö kommun och huvudstad i Skåne län.

På natten efter finalen år 2012 Contest uppgav SVT´s vd, Eva Hamilton, i svenska medier att olika platser i Stockholm, Göteborg och Malmö var kandidater att vara värd för 2013 års tävling. Den mottagande arenan som används för 2000 Eurovision Song Contest, Ericsson Globe, är bokad för 2013 års VM i ishockey, och kommer inte att vara tillgänglig för att vara värd för tävlingen på planerat datum.

Ett alternativ som lades fram i Expressen var att hålla tävlingen vid tre olika platser. Semifinalerna i Göteborg och Malmö och finalen i Stockholm. Detta förslag avfärdas som omöjligt av SVT som förklarade att tävlingen skulle hållas i en enda stad och valet föll alltså på vårt kära Malmö vilket är mycket glädjande. Det finns många hotell nära Malmö Arena så du som planerar att åka till Malmö och uppleva denna fest på plats bör inte ha några problem att hitta ett hotell på bekvämt avstånd från Malmö Arena.