Backpacka

Backpacking på hemmaplan

När man hör ordet backpacking så tänker man ofta på storslagna äventyr som att tågluffa genom Europa, lifta sig genom USA eller upptäcka Australien. Att resa omkring med en ryggsäck som enda packning är ett äventyr, men äventyret finns faktiskt närmre än man kanske kan tro vilket du kan läsa mer om på backpackersinn.se.

Ett mångfacetterat land

Sverige är ett stort land, faktiskt det fjärde största i hela Europa, och tack vare sin långsmala, lodräta skepnad så är det enorm skillnad på norra Sverige och södra. Det är lika stor avståndsskillnad mellan norra och södra Sverige som det är mellan södra Sverige och norra Italien – det säger en del.Malmö

Samtidigt finns det massor att upptäcka i Sverige, allt från älvdalar, fjällskogar och höga berg, till kuststränder, öppna landskap, floder, sjöar och forsar. Och detta bara i naturen!

De svenska städerna är också långt mer intressanta än vi ofta tänker oss – Stockholm är en sanslöst vacker stad och Malmö bjuder på en värme och öppenhet som är svår att finna annorstädes. De mindre svenska städerna är också unika på olika, härliga sätt, så en backpackingtripp från norr till söder, eller vice versa, ger resenären upplevelser av riklig variation.

Bo billigt och trevligt på svenska vandrarhem

Svenska vandrarhem håller mycket hög kvalitet i jämförelse med vad som återfinns på den internationella marknaden. Det finns förstås varierad klass på olika vandrarhem även inom de svenska gränserna, men den generella standarden är hög på såväl lokaler som bemötande.

När man har lite koll på sin resplan gör man klokt i att boka vandrarhem i förväg. Särskilt under högsäsong, juni-augusti, är det stor efterfrågan på svenska vandrarhem.

Oavsett om man reser med eget sällskap eller solo så finns det ofta möjlighet till mycket gemenskap när man bor på vandrarhem – människor på resande fot tenderar att öppna upp sig själva.