3 sätt att se Malmö från ovan

Skåda Malmös erkända och stora sevärdheter så som Turning Torso och Öresundsbron på ett helt nytt sätt. Se Malmö från en helt ny vy, se Malmö från ovan!

Att få en helt ny upplevelse tillsammans med en god vän eller partner och från en ny vinkel går att få och göras från alltifrån ett flygplan få ett större perspektiv, eller gå lite närmre och ta in staden lite mer på nära håll med helikopter eller varmluftballong.

Flygplan

I ett flygplan kan du få uppleva Malmö eller annan del av södra Skåne. Du tillsammans med några vänner, dock max tre personer i samma plan, kan bestämma vilken rutt ni önskar tillsammans med arrangören. Oftast vara själva flygturen i cirka en timme men då ingår både diplom och champagne i dessa upplevelser.

Helikopter

Helikoptern tar er lite närmre staden, lite närmre takåsarna och lite närmre de mindre sevärdheterna även om man säkert kan svänga förbi Turning torso på väg tillbaka… Det blir kort och intensiv sightseeing. Oftast varar turerna 30-40 minuter. Här kan man vara ensam eller med en till person. Helikopterturen är extra rolig för den som är intresserad av arkitektur och fart och fläkt.

För att upplevelsen ska vara så behaglig som möjlig tänk på att ha på dig oömma och bekväma plagg och skor utan klack och ha alltid solglasögon.

Varmluftballong

De flesta ballongturer är cirka en timme lång men själva upplevelsen tar fyra till fem timmar inklusive allt och har potential att bli ett minne för livet. Du åker tyst, sånär som på ett eventuellt samtal med ditt sällskap, och högt ovan marken. Ballongturerna kan upplevas under sommarmånaderna maj-september.

En varmluftsballong flyger med varm luft i själva ballongen där luften värms upp med en gasolbrännare och det kan bli ganska varmt ovanför huvudet. Tips kan vara, om du tänkte ge bort en ballongstur i födelsedagspresent eller bröllopspresent, att ge presentkortet tillsammans med en keps eller mössa för att sätta lite griller i huvudet på mottagaren!